<- Jajecznica z pieczarkamiLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJajka faszerowane ->

PDF Drukuj

Jajecznica z szynką

Dodano: 2010-01-01 15:19:54
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1602 razy.



Kuchnia indonezyjska
3 jaja roztrzepane
1 łyżeczka posiekanej jasnej łodygi selera lub
1/2 łyżeczki utartego selera
1 łyżka posiekanej szynki
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
1/2 łyżeczki posiekanego czosnku
sól i pieprz do smarku
1 łyżka wytrawnego białego wina lub wody

1. Jaja ubić z pozostałymi składnikami.
2. Wlać do wysmarowanego olejem naczynia z pokrywą.
3. Gotować na parze przez godzinę.
4. Podawać z białym pieczywem i zieloną sałatą.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności