<- PORY Z JABŁKAMILista potraw z grupy: Warzywa, owocePory z wody 8 min ->

PDF Drukuj

PORY Z OLIWĄ I CZOSNKIEM

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1027 razy.



Kilkanaście porów,
6 łyżek oliwy,
3 ząbki czosnku,
sól

Odciąć zielone części porów. Białe powiązać w pęczki, włożyć do wrzątku i ugotować. Miękkie odcedzić, ułożyć na półmisku i polać oliwą ze zrumienionym w niej czosnkiem. Pory podaje się też z majonezem. Z pozostałego wywaru zrobić zupę i dodać do niej kawałki chleba lub 10 łyżek ryżu. Gdy się ugotuje, polać oliwą ze zrumienionym czosnkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności