<- SURÓWKA Z SELERÓW BULWIASTYCHLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA ZE ŚWIEŹYCH OGÓRKÓW Z MIĘTĄ ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCH

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1098 razy.



20 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, por)
10 dag cebuli
10 dag kwaszonych ogórków
5 dag papryki konserwowej
4 łyżki umytych, posiekanych listków mieszanych roślin przyprawowych
sól
pieprz
1/2 szklanki jogurtu

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Seler i marchew utrzeć na tarce z dużymi otworami, posolić, wymieszać z jogurtem. Ogórek pokrajać w słupki, paprykę posiekać. Dodać do rozdrobnionych warzyw razem z listkami roślin przyprawowych. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, wymieszać z surówką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i ewentualnie dodać nieco soku cytrynowego. Amatorzy mogą także dodać 2-3 ząbki drobno posiekanego czosnku. Podawać jako dodatek do potraw.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności