<- PORY FASZEROWANE RYŹEMLista potraw z grupy: Warzywa, owocePORY POD BESZAMELEM ->

PDF Drukuj

PORY GOTOWANE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1161 razy.



60 dag porów
sól
1 dag otrąb pszennych
1/2 łyżki oleju lub oliwy

Pory oczyścić, przyciąć stwardniałe końce liści i umyć bardzo starannie. Sprawdzić, czy pomiędzy listkami nie pozostały resztki ziemi. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować pod przykryciem do miękkości. Wyłożyć na półmisek, skropić olejem, posypać zrumienionymi w piekarniku lub na suchej patelni otrębami. Podawać jako dodatek do potraw z mięsa, jajek i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności