Kuchnia włoska
120 g białych trufli
120 g pokrojonego chleba tostowego
30 g masła
1 sardela solona
1 ząbek czosnku
3 listki szałwii
1/2 gałązki rozmarynu
1 łyżka wina marsala
1 łyżka wazowa sosu z wołowiny
1 łyżka śmietany
sól
Czosnek, masło, szałwię i rozmaryn zrumienić. Do tego samego naczynia włożyć oczyszczoną z ości i wypłukaną z soli sardelę i zalać winem. Po odparowaniu wina dodać sos z mięsa i śmietanę. Gotować tak długo, aż będzie miała konsystencję kremu. Posolić do smaku. W naczyniu żaroodpornym ułożyć chleb i włożyć go na 4 minuty do rozgrzanego do temperatury 150oC piekarnika. Następnie ułożyć na kromkach chleba plasterki trufli, pokryć je sosem i ponownie włożyć na 2 minuty do piekarnika.