<- Kwaszone ogorki duszoneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKwiaty cukini nadziewane ziemniakami ->

PDF Drukuj

Kwaśne ziemniaki

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1562 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
sól
50 g tłuszczu
pieprz
2 łyżki mąki
1 filiżanka kwaśnej śmietany
1 liść laurowy
ocet do smaku
3 łyżki posiekanej cebuli

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umyć, zalać wodą, posolić i ugotować z dodatkiem liścia laurowego. Przyrządzić zasmażkę, dodać do niej posiekaną cebulę i niewielką ilość zimnej wody. Rozprowadzić zasmażkę wywarem z ziemniaków. Po zagotowaniu dodać ugotowane ziemniaki, oprószyć pieprzem, przyprawić octem, zalać kwaśną śmietaną i jeszcze raz zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności