<- Ryż smażony z warzywamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRyż z rodzynkami ->

PDF Drukuj

Ryż z grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1049 razy.



Kuchnia węgierska
150 g ryżu
1 pęczek zielonej pietruszki
200 g grzybów
sól
70 g masła
pieprz

Ryż ugotować w dużej ilości mało posolonej wody, odcedzić, przelać zimną wodą. Oczyszczone grzyby pokroić w cienkie plasterki, lekko poddusić na maśle, dodać ryż i drobno posiekaną zieloną pietruszkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności