<- KLUSKI DOMOWE ZAPIEKANE Z SEREM NA SŁODKOLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKLUSKI DROŹDŹOWE NA PARZE czyli PYZY POZNAŃSKIE ->

PDF Drukuj

KLUSKI DOMOWE ZAPIEKANE Z SEREM NA SŁONO

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1190 razy.



Ciasto:
40 dag mąki pszennej
2 jaja
woda

Masa:
20 dag porów
2 łyżki tłuszczu
30 dag twarogu
pół szklanki śmietany
2 jaja
tarta bułka
sól
pieprz
koper

Przygotować ciasto z mąki, jaj i wody. Starannie rozwałkować i pokrajać kluski; wrzucać je na gotującą wodę. Gdy spłyną wyjąć łyżką cedzakową, ostudzić. Pory oczyścić, pokrajać i udusić w tłuszczu. Następnie ostudzić i rozetrzeć z twarogiem; dodać śmietanę, posiekany koper, sól, pieprz i jaja. Dokładnie wymieszać z kluskami i zapiec w piekarniku, w naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności