<- STRUDEL Z SEREM "ALIUM"Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżSuflet serowy ->

PDF Drukuj

STRUDEL ZE ŚLIWKAMI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1209 razy.



Ciasto:
20 dag mąki pszennej
łyżeczka masła
jajo

Nadzienie:
80 dag śliwek węgierek
2,5 łyżki masła
3 łyżki cukru
2 łyżki tartej bułki
3 dag migdałów
cynamon lub wanilia
2 łyżki śmietany

Ze śliwek usunąć pestki, skropić masłem i posłodzić Ciasto przygotować jak w przepisie na strudel "allium", cienko rozwałkować na obrusie, skropić masłem i posypać zrumienioną bułką. Poszatkowane migdały zmieszać ze śliwkami, posypać cynamonem i rozłożyć na cieście. Ciasto zwinąć w rulon, położyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką blachę, skropić masłem i upiec w piekarniku; podczas pieczenia polewać śmietaną i posypać cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności