<- Knedle seroweLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle smażone ->

PDF Drukuj

Knedle serowe z powidłami

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1164 razy.



75 dag twarogu
15 dag mąki
15 dag kaszy manny
2 jaja
2 łyżki masła
30 dag powideł lub twardej marmolady
sól
2 łyżki smalcu lub innego tłuszczu
4 łyżki cukru
4 łyżki tartej bułki

Ser zemleć w maszynce i zagnieść z pozostałymi składnikami. Ciasto podzielić na kawałki, nadziewać powidłami i dokładnie zaklejać. Gotować w osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem, przesmażoną tartą bułką i posypane cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności