<- Kanapki z byczkami w pomidorach
Lista potraw z grupy:
Przekąski
Kanapki z chleba pytlowego (razowego) ->
PDF
Drukuj
Kanapki z cebulą, jajem i majonezem
Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1180 razy.
2 jaja
duża cebula
3 łyżki majonezu
strąk papryki (pomidor)
sól
cukier
pieprz
musztarda
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, sparzyć wrzącą wodą, dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja. Wymieszać z ostrym gęstym majonezem, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem (jeżeli potrzeba, dodać musztardy ). Nakładać na kromki bułki grubą warstwą. Z wierzchu przybrać majonezem i paskami strąków czerwonej papryki.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności