<- Sandacz z wody do sosów zimnych lub gorącychLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSardele z truflami ->

PDF Drukuj

Sardela na zielono

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1158 razy.



Kuchnia włoska
12 solonych sardeli (anchois)
1 żółtko ugotowane na twardo
1 łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
1 kawałeczek czerwonej ostrej papryki
12 łyżek oliwy z oliwek

Sardele oczyścić z ości, wypłukać: sól i zalać wodą na kilka minut. Czosnek, bazylię, paprykę, natkę pietruszki i żółtko drobno posiekać, włożyć do rondla i starannie wymieszać, dolewając stopniowo oliwy. Sardele układać warstwami w glinianej misce, obficie polewając przygotowanym sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności