<- Zapiekanka rybnaLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaZapiekanka z ryby morskiej ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z resztek ryby

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1162 razy.



20 dag resztek ryby smażonej (pieczonej, gotowanej)
10 dag pieczarek
1,5 łyżki tłuszczu
mała cebula
łyżeczka posiekanej naci pietruszki
1,5 szklanki sosu beszamelowego
1,5 łyżki tartej bułki

Przyrządzić sos beszamelowy. Pieczarki oczyścić, opłukać, obciąć trzony, pokrajać w plasterki, większe przeciąć na połówki lub ćwiartki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę i wraz z pieczarkami udusić na tłuszczu, podlewając niewielką ilością wody. Rybę obrać z ości, usunąć skórę i podzielić na cząstki. Uduszone pieczarki i cząstki ryby wymieszać ostrożnie z sosem (szklanka), napełnić muszelki, wyrównać, pokryć resztą sosu i posypać tartą bułką. Zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności