Kuchnia z szybkowaru
50 dag filetów z dorsza
3 łyżki oleju
6 pomidorów
3 cebule
1-2 ząbki czosnku
szczypta imbiru
kawałek ostrej papryki
płaska łyżka przyprawy "Jarzynka"
sól do smaku
Filety, jeśli mrożone, rozmrozić, obtoczyć w mące. Cebulę oczyścić, posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić wyrzucić ziarnka. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim filety. Wrzucić pokrojoną cebulę, jeszcze chwilę smażyć. Teraz wrzucić pomidory, czosnek, ostrą paprykę, imbir i przyprawę, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD,1713972717 Nadesłał(a): 2024-06-17 22:59:13