<- Sos pomidorowy z kiełbasąLista potraw z grupy: SosySos pomidorowy ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Sos pomidorowy zasmażany

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1405 razy.



50 dkg pomidorów (lub 5 dkg powideł pomidorowych)
2 dkg cebuli

Podprawa:
cukier
4 dkg masła
4 dkg mąki
rosół
sól

Pomidory opłukać, podzielić na części, dodać pokrajaną cebulę, trochę rosołu, ugotować na silnym ogniu pod przykryciem, przetrzeć. Stopić masło, wsypać lekko zrumienioną mąkę, wymieszać, ogrzać, do zasmażki dodać przetarte pomidory, mieszając zagotować; jeżeli potrzeba, rozrzedzić rosołem. Do sosu dodać sól i cukier do smaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności