<- Sos pomidorowy z kiełbasą
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos pomidorowy ze śmietaną ->
PDF
Drukuj
Sos pomidorowy zasmażany
Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1405 razy.
50 dkg pomidorów (lub 5 dkg powideł pomidorowych)
2 dkg cebuli
Podprawa:
cukier
4 dkg masła
4 dkg mąki
rosół
sól
Pomidory opłukać, podzielić na części, dodać pokrajaną cebulę, trochę rosołu, ugotować na silnym ogniu pod przykryciem, przetrzeć. Stopić masło, wsypać lekko zrumienioną mąkę, wymieszać, ogrzać, do zasmażki dodać przetarte pomidory, mieszając zagotować; jeżeli potrzeba, rozrzedzić rosołem. Do sosu dodać sól i cukier do smaku.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności