<- Wołowina duszona w winie baroloLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina duszona z kapustą ->

PDF Drukuj

Wołowina duszona z białą rzodkiewką

Dodano: 2010-01-01 17:40:16
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1190 razy.



Kuchnia japońska
1/4 kg zrazówki lub polędwicy
5 dymek pokrajanych
na centymetrowe kawałki
1/2 szklanki utartej białej rzodkiewki (biały sopel)
2 łyżki sosu sojowego lub1 łyżeczka przyprawy maggi i2 łyżeczki wody
2 łyżki oleju jadalnego
szczypta glutasoli (dowolnie)

1. Rzodkiewkę umyć, osączyć.
2. Mięso częściowo zamrożone pokrajać w bardzo cienkie plasterki.
3. Na mocno rozgrzanej patelni z olejem obsmażać mięso ze wszystkich stron przez 3 min.
4. Dodać dymkę i białą rzodkiewkę, mieszając smażyć na dużym ogniu przez 2 min.
5. Dodać sos sojowy lub maggi z wodą i glutasól, dusić przez 3 min. W razie potrzeby podlać1-2 łyżkami wody.
6. Podawać z ryżem i ogórkiem konserwowym.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności