<- Porkolt wolowyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPot-au-feu ->

PDF Drukuj

Pörkölt z woÅ‚owiny

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1212 razy.



Kuchnia węgierska
600 g pręgi
sól
50 g tłuszczu
2 strÄ…ki tureckiego pieprzu
1 duża cebula
1 świeża papryka
2 łyżeczki mielonej papryki
1-2 pomidory

Mięso dobrze oczyścić, pokroić w kostkę i umyć w zimnej wodzie. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać pokrajane mięso i mieloną paprykę, posolić i dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso wchłonie tłuszcz. Wtedy zalać je wodą i pod przykryciem dalej dusić na małym ogniu. Gdy mięso jest na pół miękkie, dodać pokrojoną w krążki paprykę, pomidory i pieprz turecki i gotować tak długo, aż wszystkie składniki będą miękkie. W razie potrzeby, dolewać po trochu wody. Sos powinien być gęsty.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności