<- Zupa ziemniaczana na mięsie ze śmietaną (letnia)Lista potraw z grupy: ZupaZupa ziemniaczana z baraniną (jesienna) ->

PDF Drukuj

Zupa ziemniaczana przecierana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1435 razy.



1,15 kg ziemniaków,
pietruszka,
seler,
por,
marchew,
2 łyżki mąki,
pół szklanki śmietany,
szklanka mleka,
ząbek czosnku,
sól,
nać pietruszki

Ziemniaki i warzywa obrać, pokrajać i ugotować w wodzie (8 szklanek). Gdy zmiękną, przetrzeć przez sito, rozprowadzić wywarem. Zupę podprawić mlekiem oraz mąką i zagotować. Następnie zabielić śmietaną i przyprawić do smaku, dodając roztarty czosnek i pozostałe przyprawy. Wsypać posiekaną nać pietruszki. Podawać z grzankami z razowego chleba.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności