<- Zupa z zielonej sałatyLista potraw z grupy: ZupaZUPA Z ŹEBEREK WIEPRZOWYCH ->

PDF Drukuj

ZUPA Z ZIEMNIAKÓW I PORÓW

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1544 razy.



50 dag porów,
50 dag ziemniaków,
10 dag masła,
1 szklanka mleka,
suchy chleb,
sól,
pieprz

Pory obrać, usunąć prawie całą część zieloną, resztę krajać na kawałki długości około 2 cm. W garnku stopić masło, dodać pory i poddusić na wolnym ogniu, uważając, by się nie zrumieniły. Wlać 2 l wody, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawić solą i pieprzem. Gotować na słabym ogniu około pół godziny, następnie dodać mleko. Zupę podawać bardzo gorącą z cieniutkimi kromkami chleba.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności