<- Zupa z cukiniLista potraw z grupy: ZupaZupa z czarnej fasoli ->

PDF Drukuj

Zupa z czarnego chleba

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1439 razy.



6 kromek czarnego chleba
1 I rosołu drobiowego z kostki
skórka z połowy cytryny
szczypta utartej gałki muszkatołowej
szczypta sproszkowanego cynamonu
2 łyżki cukru pudru
1/2 I ciemnego piwa
pół szklanki śmietany

Do wazy włożyć kromki chleba. W rondlu zagotować rosół, dodając utartą skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową, cynamon, cukier i piwo. Gotować ok.10 min, po czym przelać do wazy. Obok podać w sosjerce kwaśną śmietanę, którą przyprawia się zupę na talerzach.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności