<- RAGOUT Z CIELĘCINY LUB JAGNIĘCIALista potraw z grupy: Mięso: WołowinaRagout z wołowiny ->

PDF Drukuj

Ragout z konserwy wołowej

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2065 razy.


1 puszka wołowiny w sosie własnym,
1 łyżka oleju,
1/2 kg pomidorów,
5 łyżek śmietany,
sól, pieprz

Wołowinę pokroić w paski, obsmażyć krótko na gorącym oleju, dodać sok z puszki, pokrojone w plasterki pomidory, przyprawić solą i pieprzem, dusić na patelni około 5 min. Pod koniec dodać śmietanę, raz zagotować. Jeść z makaronem, ryżem lub ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności