<- Schab marynowanyLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSchab pieczony po warszawsku ->

PDF Drukuj

Schab pieczony po redaktorsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7492 razy.


60 dag schabu,
4 dag tłuszczu,
8 dag orzechów włoskich bez łupin,
żółtko,
4 dag ketchupu,
2 dag mąki,
zielenina
sól, pieprz

Mięso umyć, odciąć kości, pozostawiając tylko małe odcinki kości żebrowych. Następnie naciąć wzdłuż schabu 3-4 rowki o głębokości 2 cm, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z żółtkami, ketchupem i posiekaną zieleniną, doprawić, nałożyć w przygotowane rowki, osznurować schab, posypać mąką, zrumienić ze wszystkich stron, zawinąć w folie i upiec. Podawać z kapustą włoską i surówkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności