<- Schab z kartoflamiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSchab z owocami ->

PDF Drukuj

Schab z morelami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3369 razy.


500 g moreli,
500 g schabu bez kości,
4 cebule,
3 łyżki oleju,
szklanka śmietany,
1 łyżka masła,
sól, pieprz,
cukier

Morele opłukać, osuszyć i podzielić na ćwiartki pozbawiając pestek. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na gorącym oleju. Cebulę obrać, przekroić na pół, dodawać do mięsa i usmażyć, aż się zeszkli. Schab przełożyć wraz z cebulą do rondla, dodać 1/4 moreli i masło, dusić chwilę pod przykryciem. Dodać śmietanę i dalej dusić 15-20 min na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, pokroić, pozostałe morele wrzucić do sosu. Całość doprawić solą, cukrem i pieprzem od smaku. Mięso podawać w sosie.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności