<- Befsztyk z polędwicyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBefsztyk z polędwicy po wrocławsku ->

PDF Drukuj

Befsztyk z polędwicy po generalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3636 razy.


40 dag polędwicy wołowej,
8 dag cebuli,
5 dag ogórków konserwowych,
4 dag grzybów marynowanych,
2 żółtka,
15 ml oliwy,
tłuszcz,
sól, pieprz,
musztarda, papryka mielona

Mięso umyć, zemleć. Ogórki i grzybki drobno pokroić razem z obraną i opłukaną cebulą, połączyć z mięsem, żółtkami i oliwą, doprawić. Z przygotowanej masy formować befsztyki o grubości 3-4 cm, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z frytkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności