<- Kurczak po strasburskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po turecku ->

PDF Drukuj

Kurczak po szlachecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2764 razy.


1 kurczak,
4 dag smalcu,
14 dag marchwi,
6 dag pietruszki
3 dag selera,
3 dag pora,
5 ml wina białego,
skórka z cytryny,
1/2 l wywaru lub wody,
5 dag piernika,
sól

Kurczaka wyporcjować, warzywa pokroić w talarki. Kurczaka i warzywa włożyć do rondla wysmarowanego smalcem, podlać wywarem lub wodą i udusić. Gdy warzywa i kurczak będą miękkie, dodać otarta skórkę z cytryny, starty piernik i wino. Całość zagotować, a następnie doprawić do smaku. Podawać z ryżem na sypko.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności