<- Paprykarz cielęcy 20 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Parówki po dyrektorsku ->

PDF Drukuj

Parówki po angielsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3310 razy.


8 jajek,
8 parówek,
1 główka czosnku,
1 główka sałaty,
2 cebule,
sól, pieprz,
olej sojowy lub słonecznikowy,
sok z cytryny

Sałatę dobrze wypłukać, porwać na szerokie wstążki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, posiekane 3 ząbki czosnku, skropić olejem roztartym z solą i sokiem z cytryny. Parówki obrać z osłonek, naciąć ukośnie w kilku miejscach włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz z posiekanym czosnkiem, obsmażyć na rumiano. Przełożyć parówki do rondla, utrzymywać w ciepłe. tuż przed podaniem usmażyć na kiełbaskach sadzone jajka, gdy tylko zetną się białka zsunąć je na półmisek przekładając parówkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności