<- Zupa kalafiorowa lub brokułowa ze śmietanąLista potraw z grupy: ZupaZupa kalafiorowa zabielana ->

PDF Drukuj

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4010 razy.


1 l wywaru z warzyw,
1/2 l mleka,
60 dag kalafiorów,
20 dag pieczarek,
2 żółtka,
2 dag mąki,
zielenina,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Kalafior oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki, zalać wywarem, ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do kalafiorów razem z wrzącym mlekiem, chwilę pogotować. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, nie rumieniąc połączyć z zupą, zagotować wymieszać z posiekaną zieleniną i żółtkami, doprawić do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności