Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3044 razy.
60 dag filetów rybnych,
oliwa,
4 dag mąki,
100 ml ketchupu,
50 ml śmietany,
5 dag tartego chrzanu,
8 dag żółtego sera,
zielenina,
sól, pieprz,
sok z cytryny
Rozmrożone filety pokroić na porcje, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie oprószyć mąką podsmażyć z obu stron. Ketchup połączyć ze śmietaną, chrzanem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku, zalać ryby, posypać startym serem i zapiec.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
To nie jest przepis na prawdziwą rybę po warszawsku. Nadesłał(a): Warszawiak 2009-12-28 16:12:43