<- SOS CEBULOWO-IMBIROWY (do kurczaka)Lista potraw z grupy: SosySos cebulowy ->

PDF Drukuj

Sos cebulowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3732 razy.


4 cebule,
4 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
3 szklanki gęstej śmietany,
sól, pieprz,
przyprawy

Masło rozgrzać w garnku na średnim ogniu, wsypać cebulę, smażyć na złoty kolor, często mieszając. Posypać mąką, mieszając smażyć minutę, przestudzić. Mieszając zasmażkę powoli wlewać śmietanę, mieszać do powstania jednolitego sosu, doprawić solą i pieprzem, podgrzewać, stale mieszając aż sos zgęstnieje.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Mhm. Jesat przepyszny, lekko go zmodyfikowałam robiąc mieszanką śmietany z jogurtem w proporcji 1:1
Nadesłał(a): GRu 2006-06-26 12:06:03


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności