Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3034 razy.
500 g małych grzybów,
4 cebule,
250 g suchego chleba żytniego,
200 g masła,
sól
Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę drobno posiekać, a chleb dobrze pokruszyć lub utrzeć na tarce. Rondel posmarować masłem, włożyć część grzybów, posypać chlebem na to położyć parę kawałeczków masła, lekko posolić i w podobny sposób układać na przemian następne warstwy: grzyby, chleb, masło, aż rondel się wypełni. Dusić pod przykryciem do miękkości grzybów.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
A co z cebula?
Dobrze sie zaczyna, ale chyba brakuje tu wykonczenia. Nadesłał(a): Outsider <fifty26@wp.pl> 2008-11-27 12:11:13