<- Grzyby panierowaneLista potraw z grupy: GrzybyGrzyby smażone ->

PDF Drukuj

Grzyby po litewsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3034 razy.


500 g małych grzybów,
4 cebule,
250 g suchego chleba żytniego,
200 g masła,
sól

Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę drobno posiekać, a chleb dobrze pokruszyć lub utrzeć na tarce. Rondel posmarować masłem, włożyć część grzybów, posypać chlebem na to położyć parę kawałeczków masła, lekko posolić i w podobny sposób układać na przemian następne warstwy: grzyby, chleb, masło, aż rondel się wypełni. Dusić pod przykryciem do miękkości grzybów.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
A co z cebula? Dobrze sie zaczyna, ale chyba brakuje tu wykonczenia.
Nadesłał(a): Outsider <fifty26@wp.pl> 2008-11-27 12:11:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności