<- Jaja a la mimozaLista potraw z grupy: InneJaja mimoza ->

PDF Drukuj

Jaja beauregard

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2369 razy.


5 jaj na twardo,
12 grzanek z pszennej bułki,
papryka

Sos:
2 łyżki masła,
szklanka śmietany lub mleka,
2 łyżki mąki,
sól, pieprz

Masło rozgrzać w rondlu, wymieszać z mąką, mieszając wlewać stopniowo mleko, osolić, doprawić pieprzem, ciągle mieszając gotować, aż zgęstnieje. Białka jaj drobno posiekać, włożyć do sosu, zamieszać. Źółtka przetrzeć przez sito. Grzanki ułożyć na gorącym półmisku, polać sosem półączonym z białkiem, posypać przetartymi żółtkami, i papryką. Podawać z sałatą lub ketchupem

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności