<- Kiełbasa po cygańskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Kiełbasa z grzankami i szpinakiem ->

PDF Drukuj

Kiełbasa w piwie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2947 razy.


50 dag białej kiełbasy,
pół litra piwa,
cebula,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki mąki,
4 łyżki masła,
sól, pieprz, przyprawa do zup
Piwo zagotować, włożyć kiełbasę w całości, ząbek czosnku i grubo pokrojoną cebulę. Gotować na małym ogniu 20-30 minut. Przykryć i odstawić na pół godziny. Mąkę zasmażyć z masłem, dodać przetartą przez sito cebulę, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, przyprawę do zup i zalać piwem. Kiełbasę pokroić w grube plastry, zalać sosem piwnym. Podawać z ziemniakami i surówką.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności