Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 6302 razy.
5 białek,
25 dag cukru pudru,
25 dag wiórków kokosowych
Naczynie z białkami ustawić na rondlu z gotującą się wodą i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier puder. Kiedy masa stanie się bardzo gęsta, zdjąć naczynie z ognia, dodawać wiórki kokosowe, wymieszać i kłaść łyżeczką małe porcje piany na blaszkę wysmarowaną masłem, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku na złotawy kolor.
Wyszlo za pierwszym razem.Dziekuje wam. Nadesłał(a): Roman 2006-01-15 18:01:44
pyszka!!!!!!!!!!!palce lizać, a wykonanie dziecinnie proste!!! takiego wypasu dawno nie jadłam, totalna rewelacja Nadesłał(a): ciocia dorocia <frytki7@wp.pl> 2006-03-03 18:03:54