<- POMIDORY SMAŹONE W KLARZELista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory w sosie koperkowym ->

PDF Drukuj

Pomidory w cieście

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1783 razy.


1 kg pomidorów,
tłuszcz,
15 dag mąki,
2 jaja,
mleko,
sól, pieprz

Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry, posypać przyprawami i pozostawić na 30 min. Jaja umyć, wybić ze skorupek do miksera razem z przesianą mąką i mlekiem w takiej ilości aby powstało dość gęste ciasto, włączyć mikser na 30 sek, doprawić. Pomidory zanurzać w przygotowanym cieście, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i usmażyć z obu stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności