<- Ptysie z kapustąLista potraw z grupy: InnePufy z kaszy gryczanej ->

PDF Drukuj

Pudding meksykański

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2090 razy.


4 jaja,
4 żółtka,
szklanka mleka,
szklanka śmietany,
4 szklanki startego żółtego sera,
oregano,
gałka muszkatołowa,
tymianek,
koperek,
sól, pieprz,
słone krakersy,
papryka w proszku

Małą kwadratowa blaszkę 23x23 cm wysmarować masłem, ułożyć na dnie krakersy. Ubić jaja i żółtka z mlekiem i śmietaną, wsypać ser, przyprawić przyprawami. Wlać połowę masy serowej do przygotowanego naczynia, wyrównać, ułożyć warstwę krakersów, wlać pozostałą masę, posypać papryką. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (180 C), piec 50-60 min do zrumienienia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności