Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1917 razy.
4 selery,
mleko,
15 dag pieczarek,
10 dag szynki,
tłuszcz
5 dag ketchupu,
8 dag sera żółtego,
zielenina,
sól, pieprz
Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka, ugotować na półmiekko pod przykryciem. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, przekroić na pół, wydrążyć środki specjalna łyżeczka, pozostawiając dość grube ścianki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, połączyć z szynką pokrojoną w kostkę, posiekaną zieleniną i ketchupem, doprawić, napełnić selery, posypać startym serem, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, zapiec.