<- Ziemniaki po greckuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki po peruwiańsku ->

PDF Drukuj

Ziemniaki po nelsońsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2887 razy.


1 kg ziemniaków,
2-3 jajka na twardo,
15 dag kiełbasy,
15 dag pieczarek,
2 cebule,
1 szklanka śmietany,
10 dag tartego żółtego sera,
zielenina,
sól, pieprz

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić na cieniutkie plasterki, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody, gotować 5 min, osączyć. Grzyby ugotować i pokroić na paseczki i usmażyć wraz z pokrojoną na plasterki cebulą. Jajka i kiełbasę pokroić na plasterki. W rondlu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułką tartą układać na przemian: ziemniaki, jajka, kiełbasę i cebulę z grzybami, posypując każdą warstwę solą i pieprzem. Zalać śmietaną zmieszana z serem i wywarem z grzybów, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać przez 45 min. Podawać posypane zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności