<- Ziemniaki po peruwiańskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki po węgiersku ->

PDF Drukuj

Ziemniaki po polsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2828 razy.


1 kg ziemniaków,
tłuszcz,
tarta bułka,
sól, pieprz

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem. Następnie odcedzić, odparować, pokroić w plastry, usmażyć na tłuszczu posypując tartą bułką, doprawić do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
NIewiedzialem ze polska kuchnia jest az tak wykwintna :D
Nadesłał(a): GAD <mirek.gad@wp.pl> 2006-08-25 19:08:28


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności