<- Sfiryje algierskieLista potraw z grupy: InneSmażony camembert lub brie ->

PDF Drukuj

Smażone sajgonki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3080 razy.


PRODUKTY:
* 20 dkg mielonego mięsa
* jajko
* łyżka kiełków sojowych
* grzyby Mun
* 10 dkg makaronu sojowego
* marchewka
* 2 cebule
* sos sojowy
* pieprz, sól
* placki ryżowe
* olej

* Grzyby i mararon sojowy (w osobnych miskach) zalać wodą. Odstawić na 10 minut. Osączyć.
* Grzyby, makaron, marchewkę i cebulę posiekać. Wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, kiełkami sojowymi i 2 łyżkami sosu sojowego. Doprawić szczyptą soli oraz pieprzem. Farsz podsmażyć na oleju.
* Pojedyncze placki ryżowe namoczyć w ciepłej wodzie. Następnie na środek każdego placka nałożyć farsz.
* Placki złożyć w kopertę. Zrumienić na oleju.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności