Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4960 razy.
nieduza cebulke i "dobre 2 garscie" pieczarek kroje w plasterki i smaze do miekkosci na oleju. Wrzucam do garnka i zalewam goraca woda tak, zeby zakrylo pieczarki i to sobie pyrkocze na ogniu, a ja dorzucam tam jeszcze listek laurowy, ziele angielskie, pieprz bialy, troche rozmarynu, szalwi i co tam jeszcze natchnienie podpowie. W kubeczku mieszam jogurt naturalny (mozna tez smietane) pojemniczek 150 lub 200 g - z 2-3 lyzkami stolowymi maki. Musi to byc dokladnie wymieszane. Hartuje jogurt dolewajac po troche sosu z garnka, a nastepnie wylewam calosc jogurtu do garnka, mieszam i trzymam na ogniu do pierwszych "bulgotniec" sosu. Gestosc sosu reguluje iloscia maki dodanej do jogurtu.
Pozdrawiam
From: Barbara Rurowicz <basia@ds2.pg.gda.pl>