<- Ryż po chińskuLista potraw z grupy: InneRyż z sosem witaminowo-nowalijkowym ->

PDF Drukuj

Ryż z jabłkami z mikrofalówki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4960 razy.


Jestem ogromnym zwolennikiem kuchenki mikrofalowej mimo, że wszyscy krzyczą na mnie, że niezdrowa i niesmaczna.
Nieprawda!
Ryż gotowany tradycyjnie - w mikrofalówce się nie opłaca i tak musi siedzieć ok. 20 min aż zmięknie. Za to jabłka rewelacyjnie szybko - obrać, pociąć na mniej więcej równe kawałki, posypać cukrem i cynamonem i wsadzić do kuchenki na jakieś 5 min. Czas dograsz sobie wedle własnych upodobań i mocy kuchenki. Za trzecim razem wychodzą dokładnie takie jak sobie zażyczysz.
From: "Piotr Parafiniuk" <koliber@cheerful.com>

tesh nie zgadzam sie z tym ze kuchenka mikrofakowa jest niezdrowa - bzdura!!!!
Nadesłał(a): swistak 2006-10-17 13:10:55


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności