<- Ozorki cielęce gotowane 20 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Papryka nadziewana mięsem i ryżem ->

PDF Drukuj

Papryka nadziewana mięsem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3002 razy.


SKŁADNIKI:
* 500 g papryki
* 200 g ryżu
* 100 g mielonego mięsa
* 50 g szynki
* pół szklanki biełego wytrawnego wina
* 3 łyżki oliwy lub oleju
* 2 szklanki rosołu z ekstraktu
* sól

Paprykę umyć, ściąć wierzchnie części razem z szypułką, usunąć nasiona i wewnętrzne przegrody. W dużej ilości wody ugotować na wpół miękko ryż. Odcedzić, wystudzić, wymieszać z mięsem oraz drobno pokrojoną szynką, posolić.
Nadziać strąki papryki, przykryć ściętym "wieczkiem", ułożyć w ogniotrwałym garnku, zalać winem, oliwą oraz rosołem. Wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec ok. 30 minut. Podawać na gorąco, jako osobne danie.

Przepis Nr. 61 Jeszcze troche Piepszu.
Nadesłał(a):


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności