<- Jaki tłuszcz do czego?Lista potraw z grupy: PoradyKawa jako środek odświeżający powietrze ->

PDF Drukuj

Karp

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2574 razy.


Po pierwsze powinien poplywac w wannie przynajmniej przez 3 dni zobaczysz ile swinstwa z niego wyplynie.
Proponuje rowniez dzien wczesniej po oprawieniu i pokrojeniu na kawalki lekko posolic i oblozyc cebula - dosc duza iloscia. Niech sobie polezy do nastepnego dnia w chlodnym miejscu
Moja babcia tak zawsze przygotowywala karpia i nikomu z rodziny nigdy nawet nie nasunela sie mysl o tym ze tam moze byc czuc mul.
Bardzo bylam zdziwona ze w rodzinie mojego meza uwazali karpia za niesmaczna rybe- tak bylo dopoki jej nie zrobilam w ten spsob :))
Smacznego
From: "Monisia" <monika@olkusz.top.pl>

Pokrop go jeszcz cytryna ,bedzie wspanialy.
From: "S. Kwiatkowski" <s.kwiatkowski@canada.com>

Chcialbym dodac ze po zabiciu Karpia,nalezy go polewac wrzaca woda i nozem zeskrobac z niego szlam,a jest go bardzo duzo,wtedy dostanie bialego koloru,sprubujcie a sami sie przekonacie ile brudu ma na sobie.Robie to juz od paru lat i jest smaczniejszy Smacznego!!!
Nadesłał(a): Sylwester z Niemiec <sdzimonczyk@aol.com> 2005-11-09 19:11:26


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności