<- Owoce w galarecieLista potraw z grupy: DeserOWOCE W PIANCE ->

PDF Drukuj

Owoce w galarecie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1954 razy.



Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 40 min.
30 dag swiezych owocow,
30 g zelatyny,
1/2 l wody,
cukier.

1. Male salaterki umyc i wstawic do lodowki.
2. Zelatyne rozpuscic w wodzie i oslodzic do smaku.
3. Owoce umyc i obrac, wieksze podzielic na czesci, cwiartki lub plastry.
4. Do salaterek wlac 1/3 zelatyny, ulozyc owoce i zalac pozostala zelatyna.
Schlodzic. Po skrzepnieciu zelatyny wyjac z salaterek, pokroic.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 8 "Kuchnia japońska", strona 90.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności