1. Jajka umyc, zalac woda i ugotowac na twardo. Nastepnie obrac i ponacinac ze
wszystkich stron.
2. Cebule obrac i pokroic na plasterki. Imbir obrac i pokroic na wiorki. Czosnek obrac, przelozyc do mozdzierza i utrzec.
3. Papryczki ponacinac z obydwu stron. Pomidor pokroic w cwiartki.
4. Olej rozgrzac w garnku, podsmazyc na nim cebule, imbir i czosnek.
5. Kolendre, proszek chilli, kurkume i kminek przelozyc do miski i wymieszac z
woda. Przelozyc do garnka, dodac sol i wymieszac. Smazyc, az ziola zaczna
wydzielac aromat. Dodac sok z cytryny i dusic jeszcze 10 min.
6. Jajka przelozyc do garnka, dobrze wymieszac. Dodac papryczki oraz pomidor.
Dusic przez nastepne 5 min., az jajka przesiakna przyprawami.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 17 "Kuchnie Dalekiego Wschodu", strona 14.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach