<- Sos śmietanowy (do makaronu, ravioli i białej lasLista potraw z grupy: SosySos tatarski ->

PDF Drukuj

Sos tatarski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4032 razy.



Czas przygotow. 15 min.
250 ml majonezu,
2 jaja ugotowane na twardo (zoltka posiekane, bialka przetarte
przez sito),
2 lyzki posiekanych korniszonow,
2 lyzki posiekanych grzybow marynowanych,
2 lyzki pokrojonego szczypiorku,
lyzka posiekanych kaparow,
2 lyzki smietanki kremowki,
cukier, sol, pieprz.

1. Wszystkie skladniki wymieszac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 44.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności