<- Paratha
Lista potraw z grupy:
Mączne,ziemniaki,ryż
PASZTECIKI DROŹDŹOWE Z KAPUSTĄ I JAJAMI ->
PDF
Drukuj
Paszteciki drożdżowe
Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2685 razy.
1/2 kg mąki
2 jajka
10 dkg drożdży
szczypta soli,
1 płaska łyżeczka cukru
1/2 paczki margaryny (rozpuszczona)
1 szkl. mleka
Farsz:
1/2 kg kapusty
1 cała cebulka
grzyby
* grzyby najpierw udusić
* kapustę najpierw udusić
* odparować razem z grzybami
* posiekać
* udusić dużą cebulę na maśle i wszystko razem dusić 15 min.
Ciasto rozwałkować, pociąć w kwadraty, posmarować farszem, obtaczać w roztopionym maśle.
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności