Truskawki obrać umyć , pozostawić do ociekniecie.
Ciasto.
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie dodać truskawki lekko wymieszać wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bulką dużej tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 170 stopni C piec około 40 minut. Po wystygnięciu wyjąc z blaszki i posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Ps. jak nie ma juz truskawek można dać jabłka gruszki śliwki.
Nadesłał: Stanisław Sosnowiec <obi26@neostrada.pl>Bardzo latwy szybki przepisz a rezultaty wysmienite! :-) Nadesłał(a): envy <mateusz.klemens@wp.pl> 2006-06-13 23:06:02
zobacze ja bedzie smakowało:) Nadesłał(a): 2006-06-24 10:06:11
Zobaczymy za chwilkę jak wyjdzie :) pozdrawiam. Nadesłał(a): placek 2006-06-25 15:06:08
a ja nie polecam, z ciasta zrobila sie ciapa, bo truskawki puscily sok Nadesłał(a): anka 2006-06-25 23:06:00