<- Forszmak ze śledzia
Lista potraw z grupy:
Ryby
Galantynka z lososia i soli ->
PDF
Drukuj
FU-FU..LOSOS MARYNOWANY
Dodano: 2006-08-11 06:57:28
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4268 razy.
swierzy filet z lososia ze skora , sol, czosnek , cebula , olej , koperek ...
filet posmarowac przecisnietym przez praske czosnkiem i posypac suto sola (ok 5lyzek stolowych )zostawic w lodowce najlepiej na 1 dobe , nastepnie zmyc marynate pod biezaca woda , osuszyc papierowym recznikiem , . Cebule pokroic w zeberka, wymieszac z lyzka posiekanego koperku zielonego.Nastepnie kroic lososia , z ukosa , w cienkie plastryi przekladac : cebula skropiona olejem +warstwa lososia +cebula skropiona olejem + warstwa lososia , itd...Podawac jako przekaske z pieczywem lub krakersami , . Swietna przekaska do piwa ...sprobuj , jest poprostu pyszne ...SMACZNEGO !!!!!
Nadesłał: DUSZKA <kkmaciejczyk@shaw.ca >
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności