<- Kurczak po pseudochińskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po seczuańsku ->

PDF Drukuj

Kurczak po rzymsku

Dodano: 2008-03-06 19:57:48
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1633 razy.


-jeden kurczak pokrojony w kawalki
-2 cebule pokrojone w paseczki
-4 zabki czosnku
- rozmaryn 2 galazeczki
sol,pieprz,wino biale i pare kropel octu
-olej do smazenia

kurczak polorzyc na patelni (bez skorki),zasypac wszystkimi przyprawami (bez soli)i gotowac na patelni i od czasu do czasu wieszac widelcem drewnianym i podlewac wino i wode jak zmieknie posypac sola do smaku i kilka kropel octu poczekac chwile jak wyparuje zapach,jest pyszne ipachnace podawac z ziemniakami upieczonymi w piecu i salata .

Nadesłał: Sora Dora kucharka rzymska -italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności